Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

2012 Namaz Yılı (1 Kullanıcı)

  • Konuyu başlatan tevbekarım
  • Başlangıç tarihi
T

tevbekarım

2012 Namaz Yılı



Binlerce vatandaşın katıldığı programda konuşan Ahmet Bulut, “2012’de namazsız ev, namazsız gönül kalmasın istiyoruz. 80 ilde namazla diriliş programı yaptık. Şimdi ilçelerde programlar yapacağız. Namazsızlık hastalığına karşı her türlü mücadeleye girişeceğiz. Namaz kardeşliği başlatacağız” diye konuştu.

2012 yılını ‘Namaz yılı’ ilan eden Namaz Gönüllüleri Platformu, tanıtım toplantısını Ankara’da yaptı. Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda konuşan Cihan Balcı, “Allah var, ortağı yok; 2012 Namaz Yılı” dedi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan NGP kurucularından Ahmet Bulut, 2012 yılı boyunca namazın konuşulacağını söyledi. Namazın önemini Sivas’ta bir köyde yaşayan Fatma Tatlı’nın hayatından örnekler vererek anlatan Bulut, namaz kılmanın büyük bir nimet olduğunu vurgulayarak “Bizi, ‘vaktin namazına kavuşturan Allah’a şükürler olsun’ diye her namaz vaktinde dua etmeliyiz” dedi.

“EFENDİMİZ (SAV)’İN HAYATININ MERKEZİNDE NAMAZ VARDI”

“Peygamberimiz Hazreti Muhammed, (sav) ‘Sizin yeme ve içmeye duyduğunuz özlemin daha fazlasını namaza duyuyorum’ diyor. Efendimiz (sav), namazı hayatın merkezine koyuyordu. Namazın arasında işlerini yapardı Efendimiz. Biz ise hayatımızı dizilere tahsis ediyoruz. Hayatımızı reklam aralarında yaşıyoruz. O namazı bir nimet olarak görüyordu. Günümüz insanı ise sırtında bir yük olarak görüyor” diyen Ahmet Bulut, Namaz Yılı’nda sürekli olarak ‘namaz’ı gündemde tutacaklarını belirterek “2012’de namazsız ev, namazsız gönül kalmasın istiyoruz. 80 ilde namazla diriliş programı yaptık. Şimdi ilçelerde programlar yapacağız. Namazsızlık hastalığına karşı her türlü mücadeleye girişeceğiz. Namaz kardeşliği başlatacağız” diye konuştu.

“OKULLARIMIZDA MESCİD İSTİYORUZ”

2012 Namaz Yılı’nda namazın sevdirilerek topluma anlatılacağını belirten Ahmet Bulut, bunun için sergiler açılıp programlar yapılacağını belirtti. Bulut, bazı işyerlerinde uygulanan namaz yasağı için de şu ifadeleri kullandı: “Hiç bir hukuki engel olmamasına rağmen ülkemizde çalışanlara ve öğrencilere yönelik namaz engelleri konuyor. Öğrencilerimiz namaz engelleriyle karşılaşıyor, okullarında namaz kılamıyor. Benzer bir yasak bazı işyerlerinde uygulanıyor. Bunların gündeme gelerek bu yasakların kalkmasını istiyoruz.”
 

ibn Abdilvahhab

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Tem 2011
Mesajlar
154
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Laik rejim izin verir mi ?
öğrencilerin Cuma namazını bile kıldıklarını görseler ortalığı ayağa kaldırıyorlar..Okullarda mescid olmasına göz mü yumacaklar mış.
Bir kere halk camilere gelmiyor ülkede namaz kılma oranı en iyimser tahmin ile %10 iken...
 
T

tevbekarım

İbrahim aleyhiselama su taşıyan karınca misali azda olsa imkanımız niyetimizi halis tutalım mahşer günü bahaneler üretmeden Rabbim yardım etmeye çalıştık dinine Senin rızanı kazanmak için çalıştık demeye yüzümüz olsun kaldıki zaten bozulanı düzeltmektir gaye düzgün olana yapacak bişey pek yoktur aynen söylediğiniz gibi bir düzen olduğu için bu seferberlik başlatılmıştır sadece ve sadece Rıza i İlahi için
 

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Tem 2011
Mesajlar
4,014
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
28
Bence bir omur NAMAZ yili amma.. Bu da guzel.. :)
layigiyla geciriebilir, buna gore etkinlikler ve programlar duzenlenip namaza tesvigi artirirz insa1llah..
 
T

tevbekarım

Namaz Yılı'nda gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz faaliyetler:
1-Bütün okullarımızda mescid açılmasını,
2-Bütün AVM'lerde nezih mescidlerin açılmasını,
3-Mesai saatlerinin cuma namazına uygun hale getirlmesini,
4-Şehirler arası seyahat eden otobüslerin molalarını namaz vakitlerine göre ayarlamasını,
5-İş yerlerinde mescid açılmasını,
6-Ayasofya'nın ibadete açılmasını istiyoruz.
Bu konularda duyarlı olan bütün kardeşlerimin bu çalışmalara destek olmasını,kendi çevresine bu etkinlikleri duyurmasını,neler yapabileceğini düşünüp ortaya koymasını arzu ediyoruz.
Haydi durma,sen de bu hayırlı hizmette yerini al...
 

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
6,106
Tepki puanı
12
Puanları
38
Yaş
30
Konum
Konya
Bizim okulda mescid var. ama karşısında ki wc den kötü kokular geliyor.

uğur dündar okursa bu yorumumu bizim okul televizyona çıkar arkada cinayet filminden alınmış bir fon müziği :D
 

cemcemil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Şub 2011
Mesajlar
177
Tepki puanı
1
Puanları
16
Yaş
33
çalışan memurlar özel sektörde çalışanlar içinde gerekiyor cuma namazına görede öğle tatilleri ayarlanmalı ayrıca şu sakal kestirme kuralı ortadan kaldırılmalı sakalı kesince daha mı verimli çalışıor insanlar
 

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
6,106
Tepki puanı
12
Puanları
38
Yaş
30
Konum
Konya
çalışan memurlar özel sektörde çalışanlar içinde gerekiyor cuma namazına görede öğle tatilleri ayarlanmalı ayrıca şu sakal kestirme kuralı ortadan kaldırılmalı sakalı kesince daha mı verimli çalışıor insanlar

Hay ağzına sağlık abi.

o saçma sapan yasakları koyanların amacı malüm.
inşaALLAH tez zamanda düzelir bunlar.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt