Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sosisli börek (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
3,791
Tepki puanı
5
Puanları
0
Yaş
30


MALZEMELER
1 kg yufka
1 kase su
1 kase yağ
1 yumurta
İçi için,

5-6 adet sosis
1 çorba kaşığı salça
Kekik, nane, kırmızı biber
Bir tavaya bir çorba kaşığı sıvı yağ koyun, salçayı, kırmızı biberi, kekiği ve naneyi ekleyin. Sosisleri doğrayın ve yağın içine atın, birkaç dakika kavurduktan sonra ocaktan Yufkanın bir tanesini tam açın, biraz yağ ve su gezdirin. Sonra yufkayı ikiye katlayıp tekrar su ve yağ sürün. Tekrar yanlardan katlayıp dörde kesin. Ortasına hazırladığınız harçtan koyun ve yufkayı kenarlarından bohça şeklinde katlayın. Bütün yufkayı bu şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sürün ve ön ısıtma yapılmış fırına verin. Üstlerine bıçakla çizik atarsanız daha iyi pişer. (İsterseniz hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz, çözülünce aynı tazeliğini koruyor.) 35-45 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun…




 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt