Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tarçınlı Çörek Tarifi (1 Kullanıcı)

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
44
6547766585_64a3f4c59d_z.jpg
TARÇINLI ÇÖREK
Malzemeler

  • 2 çay bardağı süt
  • 100 gr.tereyağı
  • 1 yumurta
  • 25 gr. maya
  • ½çay kasığı tuz
  • ½ çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı toz kakule
  • Aldığı kadar un
Hamura sürmek için;
6547766741_02efb66ba7.jpg


  • 60 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 100 gr şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tabakta, yumuşak yağı şekeri ve tarçını karıştırın.

Hazırlanışı;

  • Tereyağını küçük bir tencerede eritin ve ocaktan alın.
  • Süt ve mayayı ilave edin ve maya eriyinceye kadar kaşıkla karıştırın.
  • Yoğurma kabına bu karışımı boşaltın.
  • Yumurtayı, şekeri, tuzu,kakuleyi ekleyin ve aldıgı kadar unla yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın.
  • Üzerine yağ, tarçın, seker karışımını sürün ve rulo yapın.
  • Ruloyu bir bıçakla 2 ser santim enliliginde dilimlere ayırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kesilen rulodan tek tek alıp, bir dilim sağa, bir dilim sola koyun.Bu islemi bütün dilimler bitinceye kadar devam edin ve yarim saat tepside mayalandırın.
  • Üzerine yumurta sürün, 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt