Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Lütfen Çocuklarımıza Bu Gıdaları Almayalım (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Mar 2008
Mesajlar
9,550
Tepki puanı
899
Puanları
113
Yaş
65
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
[URL="https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150709675904255.416038.114762304254&type=3"]

Lütfen
[/URL]Çocuklarımıza Bu Gıdaları Almayalım

Karmin gofret, puding, kek, şekerleme, sos, sütlü içecekler gibi birçok gıda da kullanılmaktadır.
Türkiye´de satılan ve karmin içeren bazı gıdalar şunlardır:
Sütlü gıdalar
Danette, çilek aromalı puding, Danone
Çilek aromalı süt, Danone
Çilekli süt, Pınar
İçim, çilekli puding, Ülker
Sakız
Vivident xylit Cube, nar ve fuji elma aromalı şekersiz tatlandırıcılı sakız
Vivident xylit Aqua Gum, meyve aromalı şekersiz tatlandırıcılı sakız
Vivident xylit 2 Fruit, çilek aromalı şekersiz tatlandırıcılı sakız
Big babol çilgın meyveler balonlu mega draje sakız
Şıpsevdi, meyve aromalı şekerli balonlu sakızlar, Kent
Bubbaloo Mega, karışık meyve ve kola aromalı şekerli balonlu sakızlar, Kent
First, tatlı & ekşi çilek aromalı tatlandırıcılı şekersiz draje sakız, Kent
Vivident, cilek ve mandalina aromalı şekersiz şerit sakız,
Vivident, çilek ve karpuz aromalı sıvı dolgulu tatlandırıcılı draje sakız,
Mentos, çilek ve limon aromalı sıvı dolgulu tatlandırıcılı draje sakız,
Şekerleme, bisküvi, kek, gofret ve soslar
Lollipop, meyve aromalı karışık top şeker, Ülker
Jelibon, karışık meyve aromalı yumuşak şeker, Kent
Kremini, meyve sulu toffe şekerleme çilekli, Ülker
Pop Tip, Ahududu aromalı draje şeker, Kent
Ufo, kakaolu draje, Ülker
Çokomel, çilek aromalı marshmallowlu bisküvi, Ülker
Dankek, çilek soslu kek, Ülker
Halk Bitanem, kırmızı meyveler kremalı sandviç bisküvi, Biskot Bisküvi
Kaymaklım, çilek yoğurt kremalı sandviç bisküvi, Eti
Çilek aromalı kremalı gofret, Ülker
Kekstra çilekli kek, Ülker
Böğürtlenli sos, Dr. Oetker
Türkiye’de karmin ithalatçısı 11 firma var.Ünal Gıda Genel Müdürü Atilla Kendigelen yıllık 15 ton Ünak gıdanın ithalat yaptığını açıklıyor.Ve Türkiye’de yıllık 50 ton karmin ithal ediliyor. ve karmin’in kilosu 2011’de 500£ basit bir hesapla;
50Ton karmin=50.000Kg
50.000kg karmin x 500£=25.000.000£ ediyor.
Peru,Şili ve Meksika büyük kaktüs tarlalarında yetiştirdiği böcekleri ışınla hijyen hale getirdikten sonra toz haline getirip karmin üretimi yapıyor.
Kaynak :yarınneolacak.net
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
44
Türkiye'de milyonların uğrak haline gelen Starbucks, karmin maddesini kullandığını kabul etti. Bu tartışmalar binlerce yıl farklı farklı gıda maddelerinde kullanılan Karmin'i bir kez daha tartışmaya açtı. Peki bu Karmin maddesi nedir ve hangi gıda ürünlerinde bulunmaktadır? Müslümanlar için Karmin ürünü kullanılan gıdalar helal kabul edilmiyor.

Hayvansal kaynaklı bir boya maddesi olan Karmin, binlerce yıldır kullanılmaktadır. Keşfi ise İspanyolların Latin Amerika'yı keşfine kadar dayanır. Avrupa'ya girişi de işte bu yıllarda gerçekleşir. Karmin'in kaynağı ise Mexiko ve Peruda yetişen ve besin maddesi olarak kaktüsü seçen Coccus cacti adlı böceğin dişisinin Scaharlach-Schildlaus kurutulup öğütülmesinden elde edilir.
İŞTE O BÖCEK​
carmesinrot.jpg
Coccus cacti aslında parazit olarak nitelendirin bir böcektir. Güney Amerika'da yetişen kaktüsün yapraklarında yaşar ve bu böcekten bir çok doğal hayvansal gıda ürünlerinde kullanılar karmin asiti üretilir.

Fotoğraftada görülen renk, bu böceğin kurutularak öğütülmesinden elde edilir. Dünyada bu madde, özellikle meyve ve sebze üretilen gıda ürünlerinin renklerini daha koyu hale getirmek için kullanılır. Konservelerde renklendirici olarak kullanılırken; sucuk, sosis, bazı gazlı içeçekler ve dondurma ile hafif tatlı çeşitlerinde kullanılmaktadır. Bu madde özellikle doğal yollardan elde edildiği için Avrupa ülkelerinde desteklenmektedir.
"Cochineal" adlı böcekten elde edilen Karmin, kozmetik ve tekstil ürünlerinde kullanılabilmektedir.

E 120 renk maddesinin kullanım alanları ise şöyle;

- Her türlü işlenmiş et ürünlerinde
(Sucuk- salam ve yurtdışı kaynaklı sosislerde)

- Konserve ürünleri ve tatlılarda

- İşlenmiş süt ürünleri
(Peynir ve peynir çeşiti ürünlerde)

- Gevrek, cips ürünlerinde
 

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Tem 2012
Mesajlar
160
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar, yukarıda paylaşılan konu ile ilgili bir gıda mühendisliği öğrencisi olarak yorum yapmak istiyorum. Maalesef dışarıdan alıp tükettiğimiz çoğu üründe katkı maddesi veya boya maddesi olarak bu tip malzemeler kullanılıyor. Kimyasal olmasından ziyade doğal olduğu için bu yol tercih ediliyor. Yalnız benim merak ettiğim konu niçin haram olduğu ? Kitabımızda veya hadislerde bu konu ile ilgili bilgiye hiç rastlamadım. Niçin haram olduğunu bilen var mı acaba?

Selam ve dua ile...
 

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Nis 2012
Mesajlar
601
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
kardeşim bende gıda kontrol ve analizleri bölümünden mezunum gıda mühendisi hocamız hemen hemen herşeyde katkı maddesi olduğunu söylüyordu gıdaların hilelerini anlatınca beynim duruyordu allahtan korkmayan insanlar işte katkı maddelerinden boya maddelerinden fazlasını yapıyor.. bak ben sana şunu buldum belki sorularına cevap olur

Carminic Acid veya Cochineal adı verilen böceklerden elde edilen katkı maddeleri caiz midir? Karmin; E 120?..
Değerli kardeşimiz;
Eti yenmesi helal hayvanlardan bile olsa, akmış kan haramdır:


"De ki: 'Bana vahyolunanda; bir kimsenin yiyecekleri arasında leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o şüphesiz pistir- ve günah işlenerek Allah'tan başkası adına kesilen hayvandan başka, haram kılınmış bir şey bulamıyorum; fakat darda kalan, başkasının payına el uzatmamak ve zaruret miktarını aşmamak üzere bunlardan da yiyebilir.' Doğrusu Rabbin bağışlar ve merhamet eder." (En'am, 6/145. Ayrıca bk. Bakara, 2/173; Maide, 5/3; Nahl, 16/115)
Hanefilere ve Şafiîlere göre, tiksinti duyulan pis şeyler (habâis) olduklarından dolayı (bk. A'raf, 7/157), her türlü haşeratın, bu kapsamda bitin de yenmesi haramdır.

E 120 boyar maddesi (Carminic Acid), adı Cochineal (Coccus Cacti) olan ve değişik kaktüslerde asalak olarak yaşamını sürdüren bir böcek türüdür. Çok eski yıllardan beridir bilinen ve kullanılan, kırmızı rengi veren bir böcektir. İlk olarak Astekler tarafından kök boyası olarak kırmızı rengi vermek anacı ile kullanılmıştır. Avrupaya 16. yüzyıllarda gelmiştir ve başta çeşitli gıda maddelerine renk vermenin yanı sıra, tekstil, kozmetik sanayinde de kullanılmaya ve yaygınlaşmaya başlamıştır.

Sonuç olarak Karmin, Coccus Cacti veya Dactylopius coccus costa böceğinin dişilerinden veya yumurtalarından çıkartılan bir boya pigmentidir. Bu böcekler Meksika, Bolivya, Şili, Kanarya Adaları ve Peru’da dikenli bir kaktüste yaşarlar.

Bir kilogram boya elde etmek için birkaç milyonun üzerinde böcek kullanılır. Yumurtlama zamanlarında bu böcekler parlak kırmızı renge dönerler. Dişi böceklerin kabukları kurutulur ve sonra bir eriticide (solventte) eritilir ve böceklerin parçaları filitre edilerek dışarıya atılır. Su ile muameleden çıkartılan Karmin, karminik asit, proteinler ve az miktarlarda çeşitli tuzlardan oluşur.

Bu işleme göre, böcek tamamen başkalaşım geçirmiş, kimyasal işlemler sonucunda yepyeni bir özellik kazanmıştır. Bu son duruma göre haram olmadığı söylenebilir. Ancak insan sağlığına zararlıysa haramdır.

Karmin (veya Kokonial) gıda renklendirme ajanı olarak kozmetiklerde, ilaç sanayiinde ve boyacılıkta kullanılmaktadır. Etleri, sosları, kırmızı deniz ve işlenmiş kanatlı ürünleri de içine alan geniş bir gıda ürününde kullanılan Karmin meyve preperatlarında, reçel ve marmelatlarda, koruyucularda, jelatinli tatlılarda, meyve sularında, kolalarda, pasta ve fırın ürünlerinde, dondurmalarda, şekerlemelerde, toppinglerde ve süt ürünlerinde bulunmaktadır.

Kozmetiklerde ise saç ve cilt bakım ürünlerinde, rujlarda, yüz pudralarında, allıklarda kullanılmaktadır.

Hassas ve asmatik bünyelerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Özellikle bebeklere zararlı olduğu söyleniyor.

Selam ve dua ile...
 

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Eyl 2008
Mesajlar
531
Tepki puanı
0
Puanları
0
Liste okadar uzunki aperatif hic bici kalmamis :(
 

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Tem 2012
Mesajlar
160
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
kardeşim bende gıda kontrol ve analizleri bölümünden mezunum gıda mühendisi hocamız hemen hemen herşeyde katkı maddesi olduğunu söylüyordu gıdaların hilelerini anlatınca beynim duruyordu allahtan korkmayan insanlar işte katkı maddelerinden boya maddelerinden fazlasını yapıyor.. bak ben sana şunu buldum belki sorularına cevap olur

Carminic Acid veya Cochineal adı verilen böceklerden elde edilen katkı maddeleri caiz midir? Karmin; E 120?..
Değerli kardeşimiz;
Eti yenmesi helal hayvanlardan bile olsa, akmış kan haramdır:


"De ki: 'Bana vahyolunanda; bir kimsenin yiyecekleri arasında leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o şüphesiz pistir- ve günah işlenerek Allah'tan başkası adına kesilen hayvandan başka, haram kılınmış bir şey bulamıyorum; fakat darda kalan, başkasının payına el uzatmamak ve zaruret miktarını aşmamak üzere bunlardan da yiyebilir.' Doğrusu Rabbin bağışlar ve merhamet eder." (En'am, 6/145. Ayrıca bk. Bakara, 2/173; Maide, 5/3; Nahl, 16/115)
Hanefilere ve Şafiîlere göre, tiksinti duyulan pis şeyler (habâis) olduklarından dolayı (bk. A'raf, 7/157), her türlü haşeratın, bu kapsamda bitin de yenmesi haramdır.

E 120 boyar maddesi (Carminic Acid), adı Cochineal (Coccus Cacti) olan ve değişik kaktüslerde asalak olarak yaşamını sürdüren bir böcek türüdür. Çok eski yıllardan beridir bilinen ve kullanılan, kırmızı rengi veren bir böcektir. İlk olarak Astekler tarafından kök boyası olarak kırmızı rengi vermek anacı ile kullanılmıştır. Avrupaya 16. yüzyıllarda gelmiştir ve başta çeşitli gıda maddelerine renk vermenin yanı sıra, tekstil, kozmetik sanayinde de kullanılmaya ve yaygınlaşmaya başlamıştır.

Sonuç olarak Karmin, Coccus Cacti veya Dactylopius coccus costa böceğinin dişilerinden veya yumurtalarından çıkartılan bir boya pigmentidir. Bu böcekler Meksika, Bolivya, Şili, Kanarya Adaları ve Peru’da dikenli bir kaktüste yaşarlar.

Bir kilogram boya elde etmek için birkaç milyonun üzerinde böcek kullanılır. Yumurtlama zamanlarında bu böcekler parlak kırmızı renge dönerler. Dişi böceklerin kabukları kurutulur ve sonra bir eriticide (solventte) eritilir ve böceklerin parçaları filitre edilerek dışarıya atılır. Su ile muameleden çıkartılan Karmin, karminik asit, proteinler ve az miktarlarda çeşitli tuzlardan oluşur.

Bu işleme göre, böcek tamamen başkalaşım geçirmiş, kimyasal işlemler sonucunda yepyeni bir özellik kazanmıştır. Bu son duruma göre haram olmadığı söylenebilir. Ancak insan sağlığına zararlıysa haramdır.

Karmin (veya Kokonial) gıda renklendirme ajanı olarak kozmetiklerde, ilaç sanayiinde ve boyacılıkta kullanılmaktadır. Etleri, sosları, kırmızı deniz ve işlenmiş kanatlı ürünleri de içine alan geniş bir gıda ürününde kullanılan Karmin meyve preperatlarında, reçel ve marmelatlarda, koruyucularda, jelatinli tatlılarda, meyve sularında, kolalarda, pasta ve fırın ürünlerinde, dondurmalarda, şekerlemelerde, toppinglerde ve süt ürünlerinde bulunmaktadır.

Kozmetiklerde ise saç ve cilt bakım ürünlerinde, rujlarda, yüz pudralarında, allıklarda kullanılmaktadır.

Hassas ve asmatik bünyelerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Özellikle bebeklere zararlı olduğu söyleniyor.

Selam ve dua ile...

Sağolasın Sinemcim:) Meslektaş sayılıyoruz öyleyse:)senin de anlattığın gibi kurutuluyor, kanı akıtılmıyor yani böceğin keratinini dış kısmını kullanıyoruz... Ayrıca doğrudan tiksinilen hayvan denmiş ancak, biz o gıdayı tüketirken o hayvan aklımıza gelmiyor tiksinme durumumuz olmuyor... Bence bu konuda kesin fetva almak lazım, yoksa hayat gerçekten çok zor:( Her gıdaya tek tek inemiyoruz maalesef...
 

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Nis 2012
Mesajlar
601
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Sağolasın Sinemcim:) Meslektaş sayılıyoruz öyleyse:)senin de anlattığın gibi kurutuluyor, kanı akıtılmıyor yani böceğin keratinini dış kısmını kullanıyoruz... Ayrıca doğrudan tiksinilen hayvan denmiş ancak, biz o gıdayı tüketirken o hayvan aklımıza gelmiyor tiksinme durumumuz olmuyor... Bence bu konuda kesin fetva almak lazım, yoksa hayat gerçekten çok zor:( Her gıdaya tek tek inemiyoruz maalesef...

:)evet öyle kardeşim..maalesef yerken ne var içinde hiç merak etmiyoruz yiyoruz.içine katılanları duyuncada miğdemiz bulanıyor.fakat sora unutulup yiyiliyor ne bizler yemekten vazgeçebiliyoruz nede onlar o gıdaları kirletmekten.allah kalplerine vicdan koysa da bizde rahat rahat yesek:) tabi bu bir hayal.. evet doğru diyorsun her gıdaya tek tek inemeyiz evet kardeşim inersek yiyecek pek bişey kalmaz gönül isterki herkesi bilgilendirelim örneğin sucuk sosis salam gibi işlenmiş gıdaların diyabeti ve kalp riskini arttırdığı gerçeğini kaç kişi biliyor içine katılan tuzların kalbe verdiği zarardan kaç kişi haberdar ve birde bunların yapım aşamaları var.. çoook uzun yazmakla bitmez
 

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Tem 2011
Mesajlar
611
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Ne kadar yazık bize
ben bunların hiç birrini bilmiyordum inanın
megersem karmin buna deniyormus birde haram diye birsey var tabi
gercekten yazık bu gıdaları satana
söyliyecek sözüm kalmadı....
 

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Tem 2012
Mesajlar
160
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
:)evet öyle kardeşim..maalesef yerken ne var içinde hiç merak etmiyoruz yiyoruz.içine katılanları duyuncada miğdemiz bulanıyor.fakat sora unutulup yiyiliyor ne bizler yemekten vazgeçebiliyoruz nede onlar o gıdaları kirletmekten.allah kalplerine vicdan koysa da bizde rahat rahat yesek:) tabi bu bir hayal.. evet doğru diyorsun her gıdaya tek tek inemeyiz evet kardeşim inersek yiyecek pek bişey kalmaz gönül isterki herkesi bilgilendirelim örneğin sucuk sosis salam gibi işlenmiş gıdaların diyabeti ve kalp riskini arttırdığı gerçeğini kaç kişi biliyor içine katılan tuzların kalbe verdiği zarardan kaç kişi haberdar ve birde bunların yapım aşamaları var.. çoook uzun yazmakla bitmez

Sucuk-salam-sosisi fermente edebilmek için içine nitrit, nitrat katıyorlar. Hep derler ya kasapta kendi sucuğunuzu yaptırın en tehlikelisi de odur zaten. Et senin etindir helal olduğunu bilirsin ama içine kürekle mi nitrit-nitrat attı bunu bilemezsin... Bu tuzlar da oldukça kanserojendir ama Türk Gıda Kodeksinde belirtilen bir miktarı vardır bunların. 30-40 yıl sadece salam-sosis-sucukla beslenilirse kanser açığa çıkar. Bu nitritin, nitratın birikmesi de cabası. Çünkü nitriti ve nitratı sadece topraktaki bazı bakteriler kullanabiliyorlar biz kullanamıyoruz. Yine bu grup içinde en sağlıklısı sucuk oluyor. Sosis ve salama muhakkak tavuk katıyorlar ve de buz tabi ki. Büyükbaşın helal olması çok kolay yalnız kanatlı hayvanlarda helal olan 2 marka var isim vermiyorum. Sosis ve salam alırken bu sosis ve salamın tavuğunu almak için firmanın anlaştığı tavuk firmasını bilmek lazım ki, helal kesim mi bunu bilelim. Tabi kanatlı hayvanların helal kesimi çok zor olduğundan sadece 2 markanın helal sertifikası var... Hakikaten zor şeyler bunlar. Son bir yılda iki cemaat firmasının sucuğunda bile sakatata rastlanmış. Artık kimsede Allah korkusu kalmamış. Mesleğimizin yetkilerini kötüye kullananlar da o kadar çok ki :(
 

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Nis 2012
Mesajlar
601
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
ne sucuk ne sosis nede salam hiçbiri maalesefki masum değildir;

sucuk vb et ürünlerinde kullanılan nitrit KN02 ve nitrat KN03 insan vucüdunda birikip çok ciddi hastalıklara yol açıyor bu hastalıklara yakalanma süresi 30 40 yıl değildir çünkü her firma bunları aynı oranda koymuyor merdiven altı üretimler pazarlar vs.. bunlarda cabası orada koyulan katkı maddelerini kim takip edebilir kim heryere yetişebilir ancak bizler duyarlı olmalıyız bazı ülkelerde nitrit ve nitrat tamamen yasaklanmıştır örneğin norveç.gerçekten dikkatli tüketmek gerekiyor BUDA ÇOOOOOOK ÖNEMLİİİ beyaz ekmek maalesef bizim ülkemizin vazgeçilmezi ben 2dilimden fazla tüketmem neredeyse çoğu zaman hiç kullanmam çünkü rahatsız oluyorum yedikten sonra.çok zararlı enbüyük zararıda lezzetinden dolayı obeziteyi arttırması ve içine katılan katkı maddeleri var onlarda böbrek safra için çok zararlı beyaz ekmeğin sadece lezzeti var beyaz ekmek yapılırken buğdayın içindeki mineraller ve çinko atılıyor.unu beyazlatmak için kullanılan madde ise geçmişte alerji hastalığı olanlar için çok zararlı vs.daha yazılması gereken çok şey var ve size şunu söylicem sucukta bu yıl bir araştırma yapıldı bunu bilmek herkesin hakkı;tarım bakanlığı bu yıl bir araştırma yaptı ve

Apikoğlu markalı acılı kangal sucuk yüzde 100 dana eti olarak tanıtılan sucukta “kanatlı eti”
ve İstanbul’da kurulu Karizma Beşler Et tesislerinde üretilen Uludağ markalı soyulmuş sosiste “yabancı doku ve iç organ” tespit edildi.
 

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
11,102
Tepki puanı
22
Puanları
38
Konum
Mevlana diyarı
en basiti coca cola...
israile para kazandırmayı ne çok seviyoruz...sağlığımızı hiçe sayarak hemde
 

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Ağu 2012
Mesajlar
635
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Sadece karmin olsa yine iyi
Bir insan hayatında domuz eti yemedim diye yemin edebilirmi ?
Hayır edemez...

Çünkü yediğimiz herşeyin içine Allah'tan korkmayan bu insanlar neler neler karışıtırıyor
Örneğin yediğimiz dondurmaların bir kısmında domuz yağı var denmişti
Doğruluğunu titizlikle araştırmak lazım
Allah ıslah etsin bu insanları veballeri büyük
 

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Tem 2012
Mesajlar
160
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Domuz yağı değil de, dondurmaları,meyve sularını, jelibonları, çikolataları parlak yapan şey genelde jelatin oluyor. En güvendiğimiz, cemaat markaları, gıda üreten muhafazakar firmalar bile jelatinin temin edildiği yerden emin olamazlar. Çünkü kendi elleriyle çıkarmıyorlar sığırdan jelatini, jelatin fabrikasından satın alıyorlar. Belki fabrika sığır der ama olmaya da bilir. Çünkü domuzun jelatini normal sığıra göre 30 kat daha fazla jel verir. Adamın bir yaban domuzundan edebileceği kar müthiştir. Neden tutup sığırla uğraşayım, hem domuzun eti değil ki canım ne olacak ki? diyebilir...
 

botanik_3727

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Eki 2008
Mesajlar
158
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Web Sitesi
sites.google.com
bide yiyeceklerimizi araştıralım ya o zaman, şunu yemiyek, bunu yemiyek piyasada örümcek ağı olmuş heryeri sarmışlar napak ya kendi çayımızı sütümüzü ekmeğimizi kendimiz yapamayacağımıza göre neydi afia mı ne bi marka vardı burada ( ankara ) hacıbayram diye bir veli var onun türbesinin orda medine pazarı gibi bir yer orda satıyorlar ürünlerin hepsinde arapça helal damgası var, varmı başka bildiğiniz :)
 

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Tem 2012
Mesajlar
160
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Helal gıda sertifikası Türkiye'de iyice yayılacak İnşallah...
Biraz daha zamanı var...
Amerika'da mesela ürünlerde "HALAL FOOD" diye bir sertifika var, oradaki Müslümanların talebiyle oluşturulmuş. Biz Türkler de boş durmuyoruz. Bazı restorantların girişinde Gıda İzin Belgesi yanında Helal Sertifikası da oluyor. Dikkat edebiliriz eimizden geldikçe...
 

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Nis 2012
Mesajlar
601
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
helal gıda sertifikasını bende duydum bazen denk geliyorum örneğin çok yaygın olan bir market zinciri var herkesin bildiği...
oraya bir jelibon gelmişti sertikası helal gıdaya aitti.öyle olunca çok rahatlıkla yiyebiliyor insan.bu sertifika yurt dışında çoğu yerlerde çok yaygın.
 

reyyan34

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Eki 2007
Mesajlar
180
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
ülker markasının bu katkı maddesini kullanması ilginç geldi bana
şaşırdım....

inşaAllah firma isimleri doğrudur da vebal eltında kalmayız ....
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt