Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

işte doğa harikaları (trabzon) görmeye hazırmısınız (1 Kullanıcı)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Nis 2006
Mesajlar
3,212
Tepki puanı
1
Puanları
38
dsc02095fe5.jpg


dsc02078jy7.jpg


dsc02084hh2.jpg


dsc02085mf2.jpg
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,181
Tepki puanı
3,537
Puanları
163
Yaş
46
erdal abi naptın :Ksayfayı çökerttin abim ya:K
 

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2007
Mesajlar
4,864
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
36
erdal abim nasıl destek çıktı ıbana :H:H:H teşekkür ederiizz
 

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2007
Mesajlar
4,864
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
36
çok güzel yerler TUĞBA kardeşim...ben özellikle Sümela Manastırını görmek istiyorum...harika bir yapı insanın aklı almıyor dik bir yamaca nasıl yapmışlar hayrte!!!
Hayırlı günler...Aşure gününüz kutlu olsun...
selamun aleyküm hayırlı akşamlar Rabbimiz razı olsun
 

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2007
Mesajlar
4,864
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
36
MALZEMESİ
1 kase ayıklanmış hamsi
1 bağ pazı (yaprakları)
3 kase mısır unu
pırasa, lahana, bezelye tepesi, tuz

Hamsiliekmek.JPG
YAPILIŞI
Sebzeler ayıklanır ince ince doğranır. Ayrıca hamsiler de ince doğranır. Un ilave edilerek gevşek bir hamur yapılır. Yarım saat dinlendirildikten sonra unlanmış sacda pişirilir.
Kaynak: Trabzon Yöresel Yemekleri, Trabzon Valiliği, 1997, 2.b.
 

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2007
Mesajlar
4,864
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
36
MALZEMESİ
1 kase ayıklanmış hamsi
1/2 kg mısır unu
1 çay bardağı fırınlı mısır unu
5-6 yaprak pırasa sapı (yeşil kısım)
1 bağ yeşil soğan
karabiber, 1 yumurta, sıvı yağ, tuz

Hamsilipide.JPG
YAPILIŞI
Ayıklanan sebzeler incecik doğranır. Mısır unu, yumurta, karabiber, yarım çay bardağı sıvı yağ ve sıcak su ile hamsiler de ilave edilerek yoğrulur. Tavada incecik döşenerek kızartılır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaynak: Trabzon Yöresel Yemekleri, Trabzon Valiliği,
 

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2007
Mesajlar
4,864
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
36
muhlama.jpg

MUHLAMA

Mısır Unu 3-4 Yemek Kaşığı
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
Tel Peynir 1 Kase
Su 4 Su Bardağı
Tuz 2 Tatlı Kaşığı
Bakır bir tavada tereyağı eritilir. Mısır unu konulup pembeleşinceye kadar kavrulur. Tavaya ılık su ve peynir ilave edilir. Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanır. Hafif ateşte karıştırılarak yağını üzerine verinceye kadar pişirilir.
 

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Nis 2006
Mesajlar
3,212
Tepki puanı
1
Puanları
38
erdal abim nasıl destek çıktı ıbana :H:H:H teşekkür ederiizz

ASIL BEN TEŞEKKÜR EDERİM...

RESİMDE DE OLSA HASRET GİDERDİK BİRAZ TRABZONLA....

(Gönderdiğim resimleri bizzat kendim çektim.Pixsel özelliği yüksek resimler.Resimlerde özel kişilerde olduğu için ayıklaması biraz zaman alıyor)
 

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Nis 2006
Mesajlar
3,212
Tepki puanı
1
Puanları
38
Ne yaptın Tuğba kardeş...

Mısır ekmeği ile şu muhlama yenmezmi şimdi...Ağzımızın suyu aktı yani......

Sizlere çok teşekkür ediyorum...Trabzona gösterdiğiniz vefalılıktan dolayı
...
 

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2007
Mesajlar
4,864
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
36
ASIL BEN TEŞEKKÜR EDERİM...

RESİMDE DE OLSA HASRET GİDERDİK BİRAZ TRABZONLA....

(Gönderdiğim resimleri bizzat kendim çektim.Pixsel özelliği yüksek resimler.Resimlerde özel kişilerde olduğu için ayıklaması biraz zaman alıyor)
abi sen trabzonlusun dimi zaten resimler kadar netki belli internette yok çünkü
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt